Lisää valoa

Tykästyin ostamaani ulkovalosarjaan ja hankin muutaman valaisimen lisää edellisten jatkeeksi pääasiassa polkuja valaisemaan. Ostin kokeilumielessä myös kivivalaisinsarjan, mutta sen valosävy on huomattavasti keltaisempi kuin muissa sarjan valoissa. Tätä värisävyeroa voi toki käyttää tehokeinonakin, mutta itseäni häiritsi tuo poikkeavuus sen verran, että tämä sai asettua muista sarjan valaisimista poiketen toiselle puolelle mökkiä. Kuvaa en huomannut tästä napata osittain siksi, että näiden pikkuspottien tämän hetkinen paikka on suurella todennäköisyydellä vain tilapäinen.

Ohut lumipeite, joka lienee jo sulanut.

Samassa yhteydessä uusien valaisinten asennusten myötä päätin siirtää yhden kohdespotin ulkowc:n luona olevan kuusen juurelle, jotta wc:n ympäristö on paremmin valaistu. Minusta ratkaisu on toimiva. Halutessaan tuon spotin voi siirtää myös seinäkiinnityksellä huussin oven päälle, mutta tämä miellyttää ainakin toistaiseksi enemmän omaa silmää ja on ratkaisuna hitusen modernimpi.


Sarjan hämäräkytkin näkyy toimivan hyvin. Vaikka valot kytkemmekin päälle vain paikalla ollessamme, on silti mukava, että valaistus sammuu itsestään aamun valjetessa (tai milloin nyt tähän aikaan vuodesta aurinko hetkellisesti pilkistääkin taivaalta). Nähtäväksi jää, miten hankinta toimii pidemmällä ajanjaksolla, mutta muutaman kokeilun perusteella olen tyytyväinen. Valaistus sai myös kehuja mökkinaapurilta, joka ilahtui poikkeavasta näystä muutoin niin pilkkopimeässä ympäristössä.

Kommentit

Suositut tekstit