Alkukesän puuhastelua

Koronatilanteen vuoksi mökilläkin on voinut viettää enemmän aikaa etätöitä tehden, jolloin illalla ehtii saamaan asioita etenemään pihamaalla puuhastellessa. Yksi omaan silmään pistänyt keskeneräisyys oli tasanteen istutusaltaan kansikivien puute. Painavien kivien kuljettaminen on sen verran raskasta puuhaa, että sitä ei ole tullut tehtyä aikaisemmin. Nyt kun tilasimme mökille terassia varten tarvittavaa kivitavaraa, pääsivät nuo viisi kansikiviparia samoilla kuluilla perille saakka. Istutusaltaan sisältö on vielä vaiheessa. Syksyllä sinne tuli istuteltua loppusyksyn alehankintoja, joita siirtelen vähitellen toisaalle. Kuvan alalaidassa näkyy maisemointikangasta, jonka päälle on rakentumassa aikanaan polku.


Säät ovat olleet sen verran hyvät, että päätin aloittaa mökin ulkopintojen käsittelyn kesähuoneen valmistuttua. Mökin lyhyemmät sivut on on saatu käsiteltyä pohjusteen jälkeen 1-2 kertaa. Syrjemmällä sivulla on ehditty sivellä vain kertaalleen ja vaikkakin pintakäsittely oli varjon puolella selvästi paremmassa kunnossa kuin muualla, tulee sekin tasaisemman värikerroksen saamiseksi vedellä vielä toistamiseen. Pintaan tulee puhdistuksen ja homepesujen jälkeen Valtti pohjuste sekä Valtti Color kuullote Piki-sävyisenä eli samat kuin kesähuoneeseen ja ulkovessaan. Ikkunoiden smyygit ja ristikot saattavat jäädä nykyisen sävyisiksi eli valkoisiksi pähkinänruskein tehostein. Toisaalta ruskean sijaan myös jokin keltaisen sävy voisi tuoda kiva lopputuleman, mutta aloitamme askel kerrallaan ja katselleen muita muutoksia sitten ajan kanssa. Sen sijaan, että tekisin homepesut ja pohjusteet koko mökille samalla kertaa, päätin edetä seinä kerrallaan. Pääasiallisin syy on se, että pintakäsittely tulee etenemään vaiheittain omien aikataulujen mukaan, joten vuoroaan odottavat pinnat ehtivät likaantua ennen kuin niihin päästään käsiksi.


Sain pestyä ja kasattua myös Bestway uima-altaan talven jäljiltä sekä suurimman osan tilatuista kalusteista. Altaan pesu yksin oli hankalaa ja hidasta, suosittelen siihen apukäsiä, jos vain niitä suinkin on saatavilla. Kasaaminen onnistui varsin hyvin yhdeltäkin eikä ohjeitakaan tarvinnut tarkastella. Sen verran helppo tuo on saada kokoon kertaalleen sen tehtyä. Altaan täyttymiseen meni aika lailla kaksi vuorokautta ja täyttämisen jälkeen testasin veden ph:n. Ph oli jo hyvällä tasolla, joten shokkikloorauksen sai tehtyä saman tien ja aamulla myös klooritaso näytti jo optimaaliselta. Uima-allasveden pysyminen hyvänä vaatii jatkuvaa seurantaa ja hoitoa. Suoraan porakaivosta tullut vesi oli noin 13-16 asteista, joten uiminen saa odottaa allasveden lämpiämistä. Erillistä lämmitintä meillä ei toistaiseksi ole. Toki sellaisen hankinta voi jossain vaiheessa tulla ajankohtaiseksi. Altaassa käytetään flowclear-suodatinpumppua, joka näyttää puhdistavan roskat tehokkaasti.

Ikeasta tehty kalustetilauksemme saapui viimein turhankin pitkän kuukauden kestäneen toimitusajan jälkeen. Mökin sisälle tuli muutamalla pienellä uudella kalusteella silmin nähden lisää tilaa niin säilytykseen kuin myös näkyvänä vapaana lattiatilana. Tilasimme makuuhuoneeseen kapeamman Pax-kaapin sekä avohyllyn keittiöön ruokatarvikkeille. Makuuhuoneeseen tilasimme myös sängyn, jotta sen alla oleva tila voidaan myös hyödyntää sängynaluslaatikoin. Lavasänky saa siis väistyä, mutta lavoille löytyy onneksi paljon muutakin käyttökohdetta mökillä esimerkiksi polttopuiden alla. Keittiön alakaappien yläpuolelle hankittiin rautakaupasta kolme 20 cm syvää liimapuulevyä, jotka kiinnitettiin seinään puisilla kannakkeilla. Hyllyt toivat huikeasti lisää tilaa, koska ne mitoitettiin ulottumaan keittiösyvennykseen koko noin 170 cm seinän mitalta.

Kuvassa pöydällä mustien tulppaanien vaasina toimiva K-menu kurkkupurkki muistuttaa siitä, että mökille tarvitaan maljakkoja...

Kommentit

Suositut tekstit