Kesähuone käyttövalmiina

Saimme tämän pitkäksi venähtäneen uudisrakennuskohteemme valmiiksi heti kesän alkuun mennessä. Peltikatto vei viime vuonna arvioitua pidemmän aikaa, kun töitä tehtiin vain viikonloppuisin säiden salliessa ja syksyllä ilmankosteuden ohella lämpötilan viileneminen esti pintakäsittelyiden loppuunviennin. Ehkä suurin kynnys oli lattian laitto erityisesti siitä näkökulmasta, että osa harkoista oli jäänyt hieman muita alemmas eikä tukenut lattiapuita riittävästi. Tämän korjaaminen oli kuitenkin huomattavasti nopeampi juttu kuin mihin olimme henkisesti asennoituneet ja homma olikin valmis parissa tunnissa.

Pintakäsittelyt olivatkin sitten sitäkin hitaampia. Halusimme sisäpintojen jäävän mahdollisimman lähelle alkuperäistä ulkoasuaan, joten päätyimme sivelemään sisäseiniin ja kattoon Tikkurilan Paneeli-ässän sävyttämätöntä hirsisuojaa kahteen kertaan. Ratkaisu oli ulkonäöllisesti oikea ja mieluinen. Toivottavasti tuote antaa riittävää suojaa myös kylmillään olevalle rakennukselle, kuten purkin markkinointiteksteissä luvattiin. Lattia käsiteltiin kertaalleen niin ikään sävyttämättömällä Tikkurilan Supi lattiaöljyllä.

Syksyllä ulkopinnat ehdittiin käsitellä kertaalleen katon päätylautoja lukuunottamatta. Nyt kesähuone on sivelty ulkopinnoiltaan kauttaaltaan toistamiseen ja kesähuone on käyttövalmis. Se otettiinkin heti hyötykäyttöön ja kesähuonetta onkin jo lyhyen ajan sisällä ehditty hyödyntää oleskeluun, nukkumiseen ja jopa kyttäyspaikkana metsästykselle. Monikäyttöinen ja tarpeellinen rakennelma epäilemättä jo lyhyen ajan jälkeen todettuna. :)Tarkoituksena olisi saada mahdollisesti vielä tämän kesän aikana kesähuoneen eteen terassi sekä sivulle varasto-osio. Terassiin olisi tarkoitus upottaa istutusaltaat oven molemmin puolin olevien ikkunoiden edustalle tulevien poraiden viereen.

Kommentit

Suositut tekstit