Kesähuone sai peltikaton

Se on siinä! Kesähuoneen peltikatto saatiin viimeinkin viikonloppuna valmiiksi. Sateiden vuoksi tehokas työskentelyaika sijoittui sunnuntaille ja silloinkin puolen päivän jälkeiselle ajalle ja homma saatiin kasaan hämärän jo saapuessa iltaseitsemää hipoessa. Viime kerran jälkeen meillä oli laittamatta käytännössä vain leikkaamista vaativat peltipalat, reunapellit, kattotiiviste ja harjapelti. Hitainti oli Finnera -levyjen leikkaaminen, kun teimme työn peltisaksien avulla. Säät jatkuvat syksyn myötä sateisena, joten olen tyytyväinen, että tilapäisestä pressusuojasta päästiin viimein eroon. Viimeistelyn ohella lattia on vielä laittamatta. Se ei onneksi ole riippuvainen säästä. Osa pintakäsittelyistä joudutaan todennäköisesti siirtämään seuraavalle keväälle, mikäli riittävän kuivaa ja lämmintä päivää ei osu lähiaikojen mökkireissulle.


Ensi kesän projektina voisi olla sekä varasto-osio rakentaminen kesähuoneen kylkeen sekä koko rakennuksen eteen tuleva terassi.


Kattohommista huolimatta ehdin myös sienestämään. Suppilovahveroa löytyy todella runsaasti. Sitä on paistettu ja pakastettu, laitettu ruoaksi ja kuivattu.


Kommentit

Suositut tekstit