Pihavalaisimet tilattu

Syysiltojen hämärtyessä mökin pihapiiri kaipailee kipeästi lisävalaistusta. Pimeys saapuu jo ennen iltaseitsemää. Ulkona on laiteltava vedet ja kivinen polku wc:n luo on pelkän taskulampun valossa haasteellinen. Saatamme kutsua sähkömiehen ensi kesänä mökille, että saamme kesähuoneeseen sähköt ja sen myötä lisää käytettävyyttä. Sitä odotellessa pitää keksiä ratkaisu, jonka voi hoitaa ilman ammattiosaamista. Jos taas ulkovalot jäävät mökillä tarpeettomiksi sähkötöiden myötä, löytyy niille kyllä uusi paikka kotoa, jossa kaivattaisiin erityisesti tehostevaloja istutuksille.

Mökin ulkoseinässä on pistokepaikkoja, joskin äärimmäisen hölmölle korkeudelle asennettuna. Olemme asentaneet viime vuonna kaksi liiketunnistimellista valoa, mutta nämä olivat jo reilussa vuodessa lakanneet toimimasta. Pikaratkaisuna vaihdamme ne uusiin, että saamme edes mökin välittömään läheisyyteen valoa.

Lähde: Konstsmiden nettisivut

Googlaamalla löysin muutaman ulkovalosarjan, jonka voi asentaa itse vaikka maan pinnalle tai upottaa esimerkiksi soraan tai kasvillisuuden sekaan. Tällaisia on ainakin Airam Easy Connect, Konstsmide Amalfi ja Markslöjd Garden 24. Vertailin näitä aikani ja päätös muuttui matkan varrella parikin kertaa. Jokaisella tuntuu olevan hyvät ja huonot puolensa. Huonona puolena Airamin Easy connectissa on tarpeellisten jatkojohtojen kalleus - 10 metrin johto maksaa noin 40 euroa, kun taas Konstsmiden vastaavan pituisen johdon saa 20 eurolla. Konstsmideltä löytyy myös hämäräkytkin, jollaista en äkkiseltään tunnistanut Airamin valikoimasta. Airamilla taasen ei ilmeisesti tarvita erillistä muuntajaa. Markslöjdin ja Konstsmiden hintataso tuntui olemaan keskenään lähempänä samaa luokkaa, mutta ensimmäisenä mainitun valikoimista tuntui löytyvän huonommin tarpeisiimme soveltuvia pylväsvalaisimia. Päädyin kokeilemaan Konstsmiden tuotteita tällä kertaa. Yksi iso tekijä oli se, että arvioin tarvitsevani useamman pidemmän jatkojohdon ja liitospalan, mikä taas olisi nostanut Airamin Easy Connectin hintaa turhan paljon. Toimitusta saa tosin odotella reilut pari viikkoa, joten käyttökokemukset tulevat sitten aikanaan. Hintavertailu kannatti jälleen, sillä samasta tuotteesta veloitetaan kalleimmassa kaupassa liki kaksinkertainen summa toisaalta löytyneeseen edullisimpaan tarjoukseen nähden.

Lähde: Konstsmiden nettisivut

Kommentit

Suositut tekstit