Tasanteen portaiden istutusallas etenee

Aiemmin rakennettu oleskelutasanne kehittyy hiljalleen. Tasanne on porrastettu maaston tasoerojen vuoksi, joten sinne laskeudutaan mökin suunnasta. Mieheni rakensi kesällä tähän jo portaat ja tasanteelta edelleen piha-alueelle kulkeutuvat toiset portaat ovat parhaillaan työnalla. Ensimmäisenä toteutettujen portaiden viereen kaivattiin jotakin tukemaan maata sortumasta. Portaiden toisella sivulla on tuijaistutukset, jotka aikanaan sitovat juurillaan maan tiiviimmin paikalleen.

Meiltä löytyi kotimme pihatöistä ylijääneitä muurikiviä, joita olemme hiljalleen kuljetelleet mökille uusia käyttökohteita ajatellen. Tähän portaiden viereen nämä muurikivet soveltuivat oikein mainiosti, joten siitä se ajatus sitten lähtikin. Kesällä tilattu multa (tai mitä siitä vielä tässä vaiheessa oli jäljellä) riitti juuri ja juuri altaan täyttöön. Ehkä hitusen lisääkin olisi voinut olla. Multa oli päässyt suojauksesta huolimatta kastumaan ja sen lapiointi ja kärrääminen tuntui lihaksissa vielä useampana päivänä. Tasasin pohjan muurikivien alta, ladoin eri kivikerrokset limittäin ja suojasin rakennelman sisäpuolen styrox-levyllä ja suodatinkankaalla.


Kasvien osalta allas tulee täyttymään pääasiassa havuilla ja koristeheinällä.  Vuodenaika huomioiden tarjonta on niukkaa, mutten halunnut jättää allasta tylsännäköisesti tyhjäksikään. Ostin siis sekalaisia havuja ja perennoja, joita varaudun siirtämään tarpeen tullen keväällä. Istutukset saavat pysyä matalahkoina, sillä varsinaista näköestettä ei tarvita ja näkymän pihalle halutaan pysyvän avonaisena. Kuvaushetken jälkeen ehdin löytämään vielä valkoisen pensashanhikin, joka istutetaan tyhjänä näkyvään reunaan.


Muurikivet ja niin ikään istutuksetkin pääsivät loppumaan kesken. Väliaikaisesti käytössä on pari eri sävyistä kiveä, jotka vaihdan oikeanlaisiksi myöhemmin. Samaten kansikiviä meillä ei ollut entuudestaan, joten viimeistelyvaiheessa kuvissa repsottava kangas taitellaan piiloon ja päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kansikivet.





Kommentit

Suositut tekstit