Ulkovalaistus

Tilaamani Konstsmiden Amalfi-ulkovalaisimet saapuivatkin luvattua nopeammin, joten sain ne jo viikonloppuna paikalleen. Valaisinten valoteho oli parempi kuin mitä olin ajatellut eli sen suhteen yllätyin positiivisesti. Sarjan osaset oli myös helppo kytkeä toisiinsa. Erikoisena havaintona oli, että tolppavalaisimien pinta suositeltiin käsiteltävän neljä kertaa vuodessa tummumisen estymiseksi. Tämä jäänee tekemättä. Samaten ympäristöystävällisempi ratkaisu olisi varmastikin valita valaisinsarja, jonka polttimot ovat vaihdettavissa. Nyt lampun aikanaan kyykähdettyä koko valaisinsetti päätyy sekajätteeksi, vaikkakin ostamieni valaisinten käyttöiäksi onkin ilmoitettu sinänsä pitkät 20 000 - 30 000 käyttötuntia. Ulkovaloja käytetään meillä hämäräkytkimen kanssa ja vain silloin, kun olemme paikalla eli lähtökohtaisesti osalla viikonlopuista, joten sen suhteen näistä pitäisi olla iloa vuosiksi eteenpäin.

Valaistu polku ja pihakoivu.

Hämärässä kuvaaminen  on aina vähän haasteellista, mutta ehkä kuvista saa jonkinlaista käsitystä. Tolppavalaisimet asennettiin johtamaan ulkowc:lle kahtena sarjana sekä kesähuoneelle yhtenä sarjana. Näiden lisäksi lumopuuksi nimetty koivu sai ainakin hetkellisesti kaksi valospottia. Toisen saatamme siirtää kesähuoneen ovien päälle, koska maapiikin lisäksi nämä spotit soveltuvat myös seinäasennukseen.

Lumopuu yhdellä 4W spotilla...
...ja kahdella spotilla.
Tolppavalaisimet.

Nälkä kasvaa syödessä, joten saatan laajentaa kesähuoneelle johtavaa polun valaistusta vielä toisella tolppasetillä. Nyt valot tuntuivat kolmen tolpan voimin loppuvan hieman kesken. Lisäksi esimerkiksi kompostille vievän polun voisi valaista samaisilla tolpilla ja mieleni tekisi testata myös koristekivisettiä pääasiassa pergolan luona.

Koristekivivalaisimet. Lähde: Konstsmide.se

Lisäksi meillä on mökillä käytössä liikentunnistimella toimivia valonheittimiä, jotka valaisevat rakennuksen välitöntä ympäristöä. Harmillisesti etenkin yksi valaisin tuntuu olevan lähes tauotta päällä. Mahdollisesti liiketunnistin reagoi tuulen heiluttamiin puiden oksiin tai vastaavaan.

Kommentit

Suositut tekstit