Hiljaa hyvä tulee

Lisärakennuksen katto etenee hyvin stressittömään tahtiin kuten kunnon harrastusprojektin kuuluukin. Jos on viikonlopun sää ollut suotuisa, on ollut esteenä sairasteluita. Tänä viikonloppuna saimme viimein jatkettua kattohommia muutaman tunnin ajan - kaikki lähes terveinä, aurinkokin paistoi. Katto sai alushuovan, korotusrimat ja ruoteetkin aluilleen, mitä nyt ruoteiden kohdalla materiaali pääsi loppumaan kesken. Naulapyssyn avulla kiinnitys on kuitenkin sen verran nopeaa, että ensi kerralla toivottavasti saataisiin jo pellitkin paikalleen. Pressun levittäminen käy jatkuvasti hankalammaksi, kun katolla on esteitä, joihin se jää aseteltaessa kiinni.

Lopullinen Lillevillan laudoituksen päällä oleva kattorakenne on siis korostusrimat, alushuopa, kattoruoteet ja musta Ruukin Finnera peltikatto. Aluksi olimme laittamassa kangasmaista aluskatetta, mutta yhteidenotto Lillevillan asiakaspalveluun muutti suunnitelmia ja kangasrulla palautui rautakauppaan.


Nyt on sentään hieman parempi suojaus sateen varalta, vaikka pressu vuotaisikin. Tekemällä oppii ja nyt taas osaamme katonrakentamisesta hitusen enemmän.



Kommentit

Suositut tekstit