Lillevilla harjakorkeudessa

Toisen päivän aikana saimme ovet, ikkunat ja seinät paikalleen sekä päästiin kattoasennuksen valmisteluun. Päätykolmiot ja katonkannattajat asensimme päivän päätteeksi. Seuraavalle kerralle jäi vielä myrskylistat, jonka jälkeen varsinainen katon asennus voi alkaa.

Valmiusaste eilen. kahden työskentelypäivän päätteeksi.

Nämä työt saatiin hyvin tehtyä miehen kanssa kaksin, kahden tikkaan avulla. Tarvikkeiden paino ei niinkään ollut este, mutta korkealle vieminen ja lautojen naputtelu kohdilleen vei aikaa siinä vaiheessa, kun ei voinut työskennellä enää maasta käsin. Jostain syystä lukit näyttävät tuntevan erityistä mielenkiintoa lisärakennusta ja sen materiaaleja kohtaan. Niitä oli pilvin pimein kaikkialla. Toivottavasti kiinnostus häviää vähitellen. Tai sitten ne vain erottuvat selvemmin vaaleaa puutaustaa vasten.

Sinne se kohoaa vähitellen.

Hommia päästään jatkamaan viikonloppuna, mikäli säät sallivat. Samalla kannattaa hoitaa puunkyllästysainekäsittelyn ja mahdollisuuksien mukaan jo pintakäsittelykin. Pidän rakennuksen vaaleasta ulkomuodosta, mutta mökin ja ulkowc:n ollessa tummia, lienee parempi sulauttaa tämä kokonaisuuteen sopivaksi ja käsitellä se mustalla piki-sävyn Valtti Color kuullotteella. Töiden jatkumista odotellessa pressutimme rakennuksen ja vielä asentamatta olevan lautatavaran varmuuden vuoksi.

Säältä suojassa (kunhan pressu ei lähde lentoon)...

Parin päivän työskentelyn jälkeen tuntuu myös lihaksissa. On kannettu, hakattu, kyykitty, roikuttu seinärakenteissa tuomassa painoa... Hyötyliikuntaa parhaimmillaan henkisestikin palkitsevan puuhastelun lisänä. Aloin jo väläyttelemään isompia hartiapankkirakennusprojekteja tämän rakenteluhuuman innoittamana, joskin mies ei innostunut ajatuksesta murustakaan. Ehkä jossain vaiheessa tulevaisuudessa hankimme lähistöltä rantatontin ja kasailemme sitten sinne seuraavat hirsirakennukset. Jos niin sattuisi käymään, todennäköisesti nykyinenkin mökki jäisi siitä huolimatta itselle vuokra/vieraskäyttöön.

Kommentit

Suositut tekstit