Musta vierasmaja

Viime viikonloppuna onnistuimme sadekelien välissä käsittelemään Lillevillan vierasmajan ulkopinnat Valtti colorin mustalla piki-sävyllä ja laudoittamaan katon loppuun. Työnjako meni sujuvasti siten, että mies ampui katolla lainaan saadulla naulapyssyllä laudat kiinni samalla, kun minä ojentelin lisää lautaa maatasosta ja sudin seinäpintoja. Naulapyssy muuten nopeutti hommaa moninkertaisesti!


Ensimmäisen kerroksen jälkeen. Räystäslaudat vielä käsittelemättä.

Kattoasiaankin saatiin kunnolliset ohjeet, kun ymmärsimme kysäistä lisätietoja Luoman asiakaspalvelusta. Ostamamme aluskate jääkin käyttämättä, sillä pohjalle suositeltiin laitettavan alushuopa ja korotusrimojen sekä ruoteiden jälkeen pelti. Ei olisi pitänyt uskoa rautakaupan myyjää, joka ei selvästikään tiennyt miten tämän rakennuksen peltikatto kannattaisi laittaa...

Tästä jatketaan seuraavalla kerralla.

Sadesäät jatkuvat, joten rakennus pressutettiin. Ensin vähän huonosti, jolloin tuuli pääsi riepottelemaan suojaa. Toisella kerralla sidoimme pressun vahvalla narulla pujottelemalla sen sivuilla olevista rei'istä perustusharkon ympäri. Nyt ei tarvitse pelätä tuulta. Toivottavasti pääsemme jatkamaan kattoa taas viikonloppuna, että rakennus saataisiin kunnolla säältä suojaan eikä pressuvirityksiä tarvittaisi enää pitkään.



Kommentit

Suositut tekstit