Kesähuoneen peltikatto rakentuu

Kesähuoneemme kattoprojekti on saanut odotella useamman viikon rauhassa edistymistään. Milloin oli sairasteluja, muita reissuja tai kaatosateita. Viime viikonloppuna saimme järjetettyä mökille saapumisen lauantaina iltapäivällä, joten työskentely ajoittui pääasiassa sunnuntain puolelle.

Saimme loput kattorimat paikalleen ja pääsimme aloittamaan pellityksen. Finneran pellit sai onneksi limitettyä harjanmyötäisesti. Lyhyen sivun osalta pellit tulee leikata, mikä osoittautui hyvin hitaaksi työvaiheeksi peltisaksien avulla lähinnä tiilikuvioinnin vuoksi. Kattopelleissä emme olleet huomioineet riittävää hävikkivaraa, joten aivan valmiiksi ei olisi kattoa saatu tälläkään kertaa. Tarvikkeiden ohella aika loppui kesken ja mökiltä oli palattava iltaa myöten seuraavan arkipäivän vuoksi.

Katosta ei tosin puutu enää kuin kuusi peltiä, pääty ja harjalistat ja tietenkin kattotiiviste. Olen vakuuttunut, että seuraavalla kerralla kattohommiin päästessämme riisumme suojapeitteen viimeisen kerran ja saamme pellitysvaiheen viimein lopullisesti valmiiksi.


Tokihan kesähuoneessa vielä riittää pientä viimeistelyä senkin jälkeen. Lattiaa emme ole vielä laittaneet paikalleen, koska huomasimme, että muutamia tukiharkkoja tulee vielä säätää ennen lattialautojen latomista. Tarvikkeet ovat kyllä säältä suojassa mökin sisällä ja sen mitä testasin lattian latomista, näyttäisi se olevan varsin nopeaa ja mukavaa hommaa, kunhan harkot ovat oikealla korkuudella.

Luulenpa, että kesähuone siirtyy heti valmistuttuaan tavaroiden talvisäilytyspaikaksi ja huone sisustetaan oleskelukäyttöön vasta ensi vuonna mökkeilykauden alkaessa. Myös suunniteltu lisäsiipi ajoittunee ensi keväälle.

Kommentit

Suositut tekstit