Sienibongausta

Sienestäminen on minulle varsin uusi harrastus, jonka aloitin vasta viime vuonna mökin oston jälkeen. Aloittelevana sienestäjänä olen toistaiseksi tyytynyt lähinnä vain suppilovahveroiden poimintaan, sillä niitä löytyy omalta pihamaaltakin ja eikä niitä voi järin helposti sekoittaa myrkkysieniin. Siitä se into oikeastaan alkoikin, kun kohtasin mökkipihan ensimmäiset suppilovahverot ja niiden innoittamana samaisia sieniä tuli lähdettyä etsimään laajemmaltakin.

Suppilovahverot taitavat olla vasta kasvamassa, joten tyydyin napsimaan kuvia metsässä kävelyn lomassa vastaantulevista sienistä. Sienet ovat itse asiassa aika mielenkiintoisia, kun pysähtyy katselemaan.

Kärpässieni, varma syksyn merkki.

Metsästä löytyi myös liila sieni, joka taitaa olla violettiseitikki. Enpä ole aiemmin moista kohdannut. Väri on hyvin huomiota herättävä. Sientä voidaan käyttää värjäykseen. vaikka se ei syötäväksi kelpaakaan.


Tämä lienee jokin keltahaarakas. Korallimaisen kellertävän sienirypäs näyttää siltä kuin se kuuluisintrooppisemman alueen meren pohjaan.


Tutulta suppilovahveropaikalta löytyi suuri määrä pieniä sieniä, jotka paljastuivat pikkurouskuiksi. Toivottavasti tutut sienet kasvavat vielä samalle paikalle näistä huolimatta.



Kommentit

Suositut tekstit