Bestway uima-altaan kasaaminen

Päätimme hankkia ison uima-altaan, jotta rannattoman metsämökin pihassa olisi uimismahdollisuus. Selailimme eri vaihtoehtoja ja päädyimme lopulta ostamaan Bestwayn Power Steel Deluxe Series -uima-allassetin, jonka halkaisija on 427 cm ja syvyys 107 cm. Yksi valintakriteeri oli, että allas on niin iso, jotta siinä mahtuu myös aikuiset uimaan joissain määrin ja syvyyden tuli myös olla tätä tarkoitusta varten riittävä. Kyseinen setti sattui myös sopivasti olemaan alennuksessa. Altaan mukana tuli kattava tarvikepaketti: tikkaat, alusta, suojapeite sekä flowclear pumppu. Tilasin paketin jo toukokuussa, mutta mökille toimittamisen jälkeen se jäi odottamaan säiden lämpeämistä ja muiden hommien etenemistä.

Bestway Steel Deluxe -allas. Kuva: Bestway Europe

Pakettiin kuulunut flowclear -pumppu. Kuva: Bestway Europe.

Pohdimme aikamme mihin kohtaan tontilla altaan sijoittaisimme. Lopulta paikaksi valikoitui kohtuullisen tasainen paikka tontin reunamilta, jossa keväisin on valtava sulamisvesien lammikko. Lammikko salaojitettiin ja altaan paikalle tehtiin paremmat pohjat. Tasoitettiin alue, kaivettiin kannot ja kivet pois, laitettiin maanerottelukangas ja päälle vielä hiekka. Altaan asennusohjeiden mukaan parhaiten pohjaksi soveltuisi tasainen nurmikko, jonka sitten voisi kätevästi tappaa kyseisen vesikeitaan avulla eli neljän metrin halkaisijan suuruudelta.

Tästä se alkaa.

Siispä valmiiden pohjien päälle asetettiin mukana tullut alusta ja ei kun kasaamaan! Kannoin varsinaisen allasosion alustan päälle ja aloin levittämään sitä reunoja kohti. Oikaisun jälkeen kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että mahdollisen suodattimen ja altaan täyttötulpan kohta tulee optimaaliseen paikkaan ennen täyttöä, mielellään toki jo heti ensimmäisen osan levittelyvaiheessa. Tämän jälkeen pujotettiin reunakepit ja kiinnitettiin ne toisiinsa. Lopuksi asetettiin altaan jalat paikalleen. Kasaus oli mielestäni helppoa ihan yhden aikuisen ja kolmen pienen käden avustuksella (kolmen siksi, että yksi pieni käsi on noin viikon pois pelistä mökillä sattuneen vuolemisonnettomuuden seurauksena - onneksi ei kuitenkaan käynyt pahemmin ja paikkaamiseen näyttäisi riittävän pelkkä haavateippi). Kasaamiseen taisi mennä tällä kokoonpanolla reilu tunti.



Uimalelut antamassa mittakaavaa.

Täyttöä vaille valmis.

Suuren 13030 litran altaan täyttymiseen kului kohtuullisen hitaalla paineella valuvalta letkulta noin 48 tuntia. Allas täytettiin ehkä 80% täyteen.

Vesi on alkuun vain 13 asteista, mutta se ei estänyt innokkaimpia uimareita.

Paketin mukana tullut Flowclear -pumppu osoittautui positiiviseksi yllätykseksi ja näytti keräävän täyttövaiheessa pinnalle pudonneet puiden roskat ja hyönteisen tehokkaasti.

Puhdistaja työssään.

Kävin ostamassa aloituspakkauksen, jolla allas olisi tarkoitus saada pysymään käyttökelpoisena pidempään. Veden vaihtamiseen ja lämpeämiseen kuluu niin pitkä aika, että allas toivottavasti joudutaan täyttämään vain kerran kaudessa.

Allas peitettynä odottamassa seuraavaa mökkireissua.

Me aikuiset jäimme odottamaan, että vesi ehtisi lämpiämään muutaman asteen ennen seuraavaa mökkireissua, joten testaaminen jäi perheen nuorempien kontolle. Tähän mennessä hankkimamme paketti on ollut kaikin puolin positiivinen yllätys ja uskon, että allas tulee olemaan aktiivisessa käytössä heinä-elokuun ajan varsinkin, jos veden lämpötila saadaan muutaman asteen korkeammaksi. Vaikka vesi oli testausvaiheessa suoraan porakaivosta tulleena 13 asteista, se ei estänyt vesipetojen innokasta pulahtelua.


Kommentit

Suositut tekstit