Risusavotta

Ajelimme ensimmäisen kerran omalle mökillemme heti kiinteistökaupanteon jälkeen raivaussaksilla, machetella ja hyttysmyrkyllä varustautuneina. Ensimmäinen työvaihe, josta päätimme aloittaa oli mökkipihan tilanteen vuoksi risusavotta. Mökki oli välittäjän mukaan ollut pari vuotta tyhjillään. Pihan kasvusto viestitti olemuksellaan ehkä muutaman lisävuoden omillaan olosta. Ohessa muutama kuva lähtötilanteesta.

Mökki pilkistää umpeenkasvaneen piha-aukion takaa.
Kasvillisuus on saanut kukoistaa rauhassa useamman vuoden.
Tontti on tiheä tienvierustaa myöten.

Muutaman tunnin hyötyliikunnalla sai jo ihmeitä aikaan. Raivaussahan kanssa homma olisi hoitunut nopeasti pienemmällä vaivalla, mutta juuri kauppakirjat allekirjoittaneina meillä riitti intoa myös työläimmän tavan kautta. Oikeastaan risujen siivoamisessa ja kasaamisessa tontin kulmalle meni enemmän aikaa kuin itse katkomisessa.

Näkyvää jälkeä syntyy nopeasti.
Mökkikin alkaa pilkistää aukean takaa.

Eron huomaa parhaiten vertailemalla samasta kohdasta otettuja ennen ja jälkeen -tilanteita.

Tienvierusta. Yllä nykytilanne, alla lähtötilanne.
Piha-aukea. Yllä raivauksen jälkeen, alla lähtötilanne.

Risutkin saatiin hetkellisesti raivattua pois. Tässä vaiheessa ei vielä oltu kaadettu varsinaisia puita, ainoastaan poistettu villiintynyttä risukkoa.


Samaan alkuintoon kitkin myös hiekkapohjaisen pihatien, joka oli niin ikään kasvillisuuden ja puunlehtien valtaama. Lopulta näin iso muutos saatiin verrattain pienellä vaivalla, mikä olisi voinut edesauttaa myyjää myös mökin myyntivaiheessa. Seuraavaksi olikin hyvä siirtyä mökin sisäpuolen siistimiseen.

Kommentit

Suositut tekstit