Keittiöremontti

Halusimme modernisoida mökkikeittiön heti alkuun. Kodinkoneet olivat iästään huolimatta toimivat, joten ne löysivät uuden kodin Facebookin kierrätysryhmien kautta. Keittiö olikin ainoa asia mökin sisäpuolella, joka kaipasi remonttia.



Keittiön leveys on kutakuinkin 160 cm, joten kalustussuunnittelu oli yksinkertaista. Päädyimme tilaamaan kaksi vetolaatikollista kaappia 60 cm ja 40 cm leveydellä sekä niiden väliin pesuallasta ajatellen 60 cm allaskaapin, jonne saisi sijoitettua myös jäteastian.

Vanha keittiö on purettu. Seinähyllykkö sai jäädä.

Keittiökaappien kasaaminen oli sen ensimmäisen harjoittelukaapin jälkeen hyvin suoraviivaista, vaikka en ole ihan täysin vakuuttunut Ikean kokoamisohjeiden toimivuudesta. Eniten ongelmaa tuotti pöytätasoon tehty lovi, jonka vuoksi painava taso jouduttiin nostamaan paikalleen ja pois useamman kerran loven jäädessä aina liian pieneksi. Saatiinhan sekin lopulta paikalleen, mutta pesualtaan päätimme asentaa vasta myöhemmin. Saimme hetkeksi kiintiömme täyteen pöytätason työstämisestä.

Melkein valmista, vielä pesuallas puuttuu.

Päätimme jättää vanhan seinähyllykön paikalleen, vaikkakin tilan niukkuuden vuoksi sen vaihtaminen suurempaan voisi helpottaa ahtautta. Mökissä oli valmiina lmeisesti useimmiten pesuhuoneissa käytettävä vedenlämmitin, joka on osoittautunut keittiössä todella hyväksi käsien- ja astioiden pesua ajatellen. Alunperin suunnittelimme laittavamme keittiöön vesihanan, jotta käyttövesi saataisiin porakaivosta painesäiliön avustuksella mökkiin saakka, mutta ainakin toistaiseksi lämmivesisäiliö ja hanallinen juomavesikanisteri toimivat tarkoitukseen sen verran hyvin, että saatamme jättää hanan kokonaan hankkimatta. 

Kaipaisin erityisesti laskutilaa hieman enemmän, sillä pesualtaan myötä ruoanlaitto joudutaan toteuttaman pöydän ääressä. Vetolaatikkoihin ja avohyllyyn sinällään mahtuu sekä kuivaelintarvikkeet että tarvittavat astiat ja jos ei mahdu, on aika siivota vähitellen hivuttautuneita tarpeettomia tavaroita pois. Päätimme osittain tilansäästösyistä olla hankkimatta uunia, sillä olemme aimminkin havainneet käyttävämme sitä mökeillä vähemmän. Ruoka useimmiten grillataan ja irrallisella keittölevyllä sekä mikrolla pärjää jo varsin hyvin. Tietenkin, jos tilaa olisi ollut enemmän, olisi uunikin laajentanut valmistettavien aterioiden valikoimaa, mutta olosuhteiden vuoksi kaupassa voidaan valita ruoat sen mukaan, mitkä voidaan valmistaa ilman uunia.

Kommentit

Suositut tekstit