Oleskelutasanteen kehitystä

Mökin edessä parhaalla paikalla oleva maamöykky tuli tasattua talven aikana. Sen kehittäminen viihtyisäksi oleskelutasanteeksi tulee varmasti viemään aikaa etenkin, kun samanaikaisia kehitysprojekteja on parhaillaan useampia. Olen aloittanut tasanteen työstämisen kasaamalla reunoille pihalta löytyviä kiviä ja istuttamalla muutaman kartiotuijan osalle kahta sivustaa.

Eniten valmis sivu näyttää tältä.

Tilanne alkukesästä juuri tuijien istutuksen jälkeen.

Tässä vielä kuva lähtötilanteesta, joten edistystä on tapahtunut, vaikka vielä on paljon työtä vielä jäljellä.

Mökin etupiha. Yllä risusavotan jälkeen, alla lähtötilanne ostettaessa.

Alueen päälle oli alkuun kantavuuden parantamiseksi laitettu ohut kerros soraa. Kesän tullen huomasimme, että tasanteelta alkaa puskea satunnaista kasvillisuutta. Koska olimme tilanneet joka tapauksessa tontille muitakin maatöitä lisärakennusta ja uima-allasta varten, päätimme samassa yhteydessä asennuttaa tuohon suodatinkankaan ja lisätä soran määrää.

Tämänhetkinen tilanne. Uusi sorakerros kaipaa vielä levittelyä kankaan reunoja kohti.

Lopullinen visio valmiista tasanteesta sisältää muidenkin reunojen kiveämisen - nyt kiviä on ehditty laittaa vasta yhdelle sivustalle. Lisäksi kahteen kohtaan olisi tarkoitus asentaa askelmat - yhdet mökiltä tasanteelle ja toiset johtamaan alapihalle. Soran päälle voisi asettaa jotakin visuaalisesti sekä jalan alla miellyttävämpää, mutta varsinaista terassia emme todennäköisesti siihen rakenna. Kalustuksen osalta suunnittelimme sijoittavamme yhteen nurkkaan pesämallisen aurinkovuoteen, kevyen tunnelmatulen, grillin ja  jonkinlaisen ruokailusetin, joka on mahdollisesti tehty oman pihan puista.

Tasanteen ja lähiympäristön suunnitelmaa Floorplannerilla.



Kommentit

Suositut tekstit