Mökin sisälämmön etäseuranta

Koska mökillä pidetään yllä peruslämpöä poissaollessamme, koin tärkeäksi, että lämpötilaa pystytään seuraamaan myös kotoa käsin. Näin pystyttäisiin reagoimaan, jos jostain syystä sähköt katkeaisivat mökillä ja lämpötilan lasku uhkaisi koitua vaikkapa jääkaapin kohtaloksi. Toisaalta mikäli lämpötila nousisi liian korkeaksi tietäisimme myös, että mökki on mitä todennäköisimmin tulessa ja voisimme varmistaa asian vielä riistakameran avulla ennen palokunnan soittamista paikalle.

Tarjontaa erillisistä wifillä toimivista lämpötilamittareista tuntui olevan varsin niukasti. Halusin nimenomaan wifillä toimivan ratkaisun, sillä sellainen nykymukavuuksia arvostavalle mökkeilijälle on viihtyisyyttä lisäävä tekijä, myös lasten kannalta. Illalla voi katsella vaikka leffoja suoratoistopalveluista tai tarvittaessa pelailla nettipelejä konsolilla, jos sellaisen haluaa ottaa satunnaisesti mukaan mahdollisen lasten mökkeilyvastarinnan loiventamiseksi. Erillisellä sim-kortillakin toimiva vaihtoehtokin on saatavilla, jos nettiä ei tarvitse muuhun.

TFA Weatherhub aloitussetti. Lähde: Verkkokauppa.com

Valinta kohdistui siis tarjonnan niukkuudesta johtuen Weatherhubiin. Paketti, jossa on yksi lämpötilalähetin yhdyskäytävän lisäksi maksaa noin 60 euroa ja näitä tuntuu löytyvän ainakin muutamasta verkkokaupasta. Pakettia on mahdollista laajentaa erilaisilla lämpötilalähettimillä, esimerkiksi vedenlämpöä tai kosteuden valvontaa varten. Toistaiseksi koemme pärjäävämme varsin hyvin yhden mökin sisälämpötilaa mittaavan lähettimen avulla.

Aloitusnäkymässä näkyy kaikki yhdyskäytävään liitetyt sensorit, tässä tapauksessa vain yksi.

Mobiilisovellus on melko kotikutoisen oloinen, mutta sinällään yksinkertainen ja toimii käyttötarkoitukseensa ihan hyvin. Ilmeisen saksalainen lopputulos etten sanoisi. Koruton, mutta tekee juuri sen mitä pitääkin. Toimintavarmuuden kanssakaan ei ole ollut ongelmia.

Sovelluksesta voi tarkastella myös historiatietoa. Lämpötila päivittyy 7 minuutin välein.

Yksi mahdollinen lisähankinta, jota voisin vielä harkita on wifi-pistorasia. Tällöin voisin kytkeä lisälämmittimen päälle vähän ennen kotoa lähtöä ja mökki olisi heti saavuttaessa optimaalisen lämmin. Takan avulla mökki kuitenkin lämpenee niin nopeasti, että tälle ei toistaiseksi ole ollut varsinaista tarvetta.

Kommentit

Suositut tekstit